Sibex سیبکس

عرضه الگوریتم هایی برای ردیابی سیستم کم فشار قطبی از جانب محققان کشور

عرضه الگوریتم هایی برای ردیابی سیستم کم فشار قطبی از جانب محققان کشور به گزارش سیبکس، رئیس مرکز ملی تحقیقات جنوبگان پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با اشاره به انتشار مقاله در یکی از ژورنال های بین المللی، اظهار داشت: در این مقاله توانستیم الگوریتمی برای ردیابی و شناسایی سامانه کم فشار قطبی طراحی نماییم و میتوان از این الگوریتم در مدلهای عددی استفاده نمود.


به گزارش سیبکس به نقل از ایسنا، حسین فرجامی امروز در نشست علمی «تشریح فعالیتهای انجام شده و پیش رو در جنوبگان» که در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی برگزار شد، ضمن اشاره به مطالعات انجام شده در حوزه جنوبگان، اظهار داشت: این مقاله با همکاری دکتر کاظمی دانشجوی دکتری مؤسسه ژئوفیزیک اجرایی شد که گامی به سمت توسعه مطالعات جنوبگان است.
وی عنوان این مطالعه را فعالیت کم فشار در دریاهای پیرامونی قطب جنوب دانست و اضافه کرد: کم فشارهای قطبی یک نوع از سامانه های جوی مناطق قطبی است که از خصوصیت هایی چون اندازه کوچک و مدت زمان ۳ تا ۶ ساعته در دریاهای پیرامونی قطبی برخوردار می باشد و باعث امواجی در سطح دریا می شود که این امواج برای دریانوردان و فعالان این عرصه می تواند خطرناک باشد.
فرجامی، دلیل بروز کم فشارهای قطبی را اختلاف دمای هوای روی یخ و سطح اقیانوسی دانست و خاطرنشان کرد: این جریان ها تهدیدی برای ایمنی در عملیات دریایی و فعالیت در مناطق قطبی مانند ماهیگیری، کشتیرانی و اکتشافات قطبی خواهد بود؛ ازاین رو برای انتقال محققان به منطقه جنوبگان باید تمهیدات لازم صورت گیرد.
رئیس مرکز ملی تحقیقات جنوبگان پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با تکیه بر این که در این پروژه تحقیقات توانستیم بانک داده ای از جریان های کم فشارهای قطبی تهیه نماییم، تصریح کرد: چالش های اصلی اجرای این مطالعات اندازه کوچک، طول عمر کوتاه و شکل گیری های ناگهانی است، ولی دستاورد مهم آن ارتقای دانش علمی و مدلهای عددی این پدیده و عرضه پیشبینی ها و هشدارهای بهتر و دقیق تر از آب و هوای این منطقه است.
وی افزود: ما توانستیم الگوریتمی برای ردیابی و شناسایی این سامانه طراحی نماییم که میتوان این الگوریتم را در مدلهای عددی مورد استفاده قرار داد.
فرجامی، شاخص بررسی کم فشارهای جوی را MCAO یا طغیان هوای سرد قطبی عنوان نمود و خاطرنشان کرد: نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که اغلب این سامانه ها در ماه های می، ژوئن و جولای شکل می گیرند و حداکثر تعداد سیستم های فعال در ژوئن و حداقل تعداد این سیستم ها در ماه های دسامبر، ژانویه و فوریه است.
وی افزود: ازاین رو با عنایت به معیارهای طوفان های در مقیاس مزو، کم فشارهای قطبی در طول ماه های گرم از نوامبر تا فوریه در مقایسه با ماه های سرد سال به صورت قابل توجهی کمتر است.




منبع:

1402/12/16
11:06:45
5.0 / 5
342
تگهای خبر: ایمنی , بانك , توسعه , ردیاب
این مطلب سیبکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
سیبکس - SibeX

سیبكس

فناوری و محصولات اپل

sibex.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سیبكس محفوظ است