Sibex سیبکس

اولین خودروی آفرود خورشیدی صحرانوردی کرد

اولین خودروی آفرود خورشیدی صحرانوردی کرد به گزارش سیبکس، خودروی خورشیدی ساخت دانشجویان هلندی که «نخستین خودروی آفرود خورشیدی جهان» لقب گرفته از آزمایش خود در صحرا جان سالم به در برد و برای نخستین بار موفق شد ۱۰۰۰ کیلومتر را طی نماید.


به گزارش سیبکس به نقل از ایسنا و به نقل از گاردین، خودروی خورشیدی «استلا ترا»(Stella Terra) که نخستین خودروی آفرود خورشیدی جهان است، نخستین سفر مهم خویش را با طی مسافت ۱۰۰۰ کیلومتری در صحرای بزرگ آفریقا به پایان رساند.
تیم دانشجویی دانشگاه فناوری آیندهوون(EUT) که پشت این پروژه است، امیدوار است که تکمیل موفقیت آمیز این سفر به خودروسازان انگیزه دهد تا در آینده خودرو های مستقل بیشتری بسازند.
وسایل نقلیه الکتریکی(EVs) بعنوان چاره ای برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از حمل و نقل معرفی شده اند. نه تنها تولید آنها کربن کم است، بلکه این که چگونه این خودرو ها دوست دار محیط زیست می شوند، در نهایت به نحوه تغذیه شبکه برق بستگی دارد.
در حالیکه برق رسانی به شبکه به صورت کامل با انرژی های تجدیدپذیر می تواند یک کار بزرگ باشد، هر خودرو را میتوان به صورت مستقل با استفاده از پنل های خورشیدی ساخت. این مفهوم یک وسیله نقلیه با انرژی خورشیدی است، اما تا حد زیادی در مرحله نمونه سازی باقی مانده است، به استثنای خودروی لایت یر(Lightyear) که سال قبل وارد مرحله تولید شد، اما بعداً بعنوان یک پروژه تجاری شکست خورد.
حالا این تیم دانشجویی در آیندهوون هلند با ساخت وسایل نقلیه بهره گیر از انرژی خورشیدی غریبه نیست. قبلاً هم با ساخت یک ون کمپر با انرژی خورشیدی گزارش داده بود که یک سفر جاده ای مشابه ۲۰۰۰ کیلومتری را در سال ۲۰۲۱ انجام داده است.
این تیم متشکل از جوانان ۲۱ تا ۲۵ ساله است که یک سال از تحصیل خویش را مرخصی می گیرند تا یک خودروی بسیار نوآورانه با انرژی خورشیدی بسازند. آنها برای نسخه سال جاری تصمیم گرفتند یک وسیله نقلیه آفرود خورشیدی بسازند.
دانشجویان دانشگاه EUT که خویش را «تیم خورشیدی آیندهوون» می نامند، به این چالش پرداخته اند و قبلاً در مسابقات گوناگونی مانند چالش جهانی خورشیدی در استرالیا برنده شده اند. تلاشهای آنها برای نزدیک تر کردن خودرو های منتفع از انرژی خورشیدی بسیار کارآمد منجر به توسعه نخستین وسیله نقلیه آفرود با انرژی خورشیدی شده است.
در سال ۲۰۲۱، تیم خورشیدی آیندهوون از یک ون کمپینگ با انرژی خورشیدی به نام استلا ویتا(Stella Vita) رونمایی نمود.
استلا ترا یک شاسی بلند آفرود خورشیدی
شاسی بلندهای الکتریکی دیگر در صنعت خودرو چیز جدیدی نیستند. چندین شرکت درحال ساخت آنها در مقیاس تجاری هستند. آنها در مقایسه با سایر خودرو های الکتریکی برای تأمین انرژی خود به باتری های بزرگ تری نیاز دارند که وزن آنها را زیاد می کند.
تیم خورشیدی آیندهوون این مورد را بعنوان یک چالش در نظر گرفت و برای طراحی یک شاسی بلند خورشیدی کار کرد که ۲۵ درصد سبک تر از یک شاسی بلند معمولی باشد. وزن کمتر خودرو به این مفهوم است که باتری برای رانش خودرو به کار کمتری نیاز دارد و می تواند کوچکتر باشد.
از آنجاییکه میتوان باتری را در حین حرکت شارژ کرد، میتوان باتری کوچک تری نصب کرد تا وزن خودرو کاهش پیدا کند.
فرایند طراحی استلا ترا منجر به ساخت یک شاسی بلند با وزن ۱۲۰۰ کیلوگرم، دارای حداکثر سرعت ۱۴۵ کیلومتر در ساعت و برد ۶۳۰ کیلومتری در یک روز آفتابی شد.
این وسیله نقلیه از پنل های خورشیدی تعبیه شده در سقف خود تغذیه می کند، اما ساختار زیر کاپوت آن است که آنرا متمایز می کند. استلا ترا برخلاف سایر فناوری های نوین خودرویی که در مسیرهای آسفالت آزمایش شده اند، باید در سواریِ ناهموار مقاومت کند. مهندسان نمی توانستند وزن این خودرو را بالا برند، ازاین رو به قطعات جدیدی برای ساخت خودرو نیاز داشتند. اما از آنجاییکه قبلاً چنین خودرویی ساخته نشده بود، نمی توانستند آنها را از جای دیگری تهیه کنند.
این تیم دانشجویی این خودرو و بعضی از قطعات را از نو طراحی کرد. از آنجاییکه این وسیله نقلیه آفرود است و هلند طبیعتی سبز و کم آفتاب دارد، این تیم تصمیم گرفت این خودرو را برای آزمایش های گسترده به مراکش ببرد.
ویس باس، مدیر این تیم اظهار داشت: از سیستم تعلیق گرفته تا مبدل های پنل های خورشیدی، تقریبا همه چیز را برای Stella Terra خودمان طراحی کردیم. تیم ما مطمئن است که مرزهای فناوری را جابجا کرده است و این وسیله نقلیه ۵ تا ۱۰ سال دیگر در بازار در دسترس خواهد بود.
سفر به صحرا
قابلیت های آفرود استلا ترا در طول سفر آن در مراکش مورد آزمایش قرار گرفت. این وسیله نقلیه دو نفره از میان رشته کوه ناهموار Rif عبور کرد و بعضی از شیب دارترین صعودها و فرودها را پشت سر گذاشت و در راه کوهستانی خود از یکی از مرتفع ترین شهر های مراکش بازدید کرد و سپس به مسیرهای خشن و شنی صحرای بزرگ آفریقا راه پیدا کرد.
البته فرمان خودرو در راه خراب شد، اما آنرا با قطعات موجود در محل تعمیر کردند.
از آنجاییکه این وسیله نقلیه می تواند مسافران خویش را به مکانهای دوردست ببرد، تیم سازنده صندلی های آنرا تخت شو ساخته است تا بستری راحت ایجاد کنند و پنل های خورشیدی آن جدا از تأمین انرژی برای رانش خودرو، همینطور می توانند انرژی کافی برای پختن غذا و شارژ تلفن همراه تولید کنند.
گفته می شود پنل های خورشیدی استلا ترا می تواند ۹۷ درصد از نور جذب شده را به انرژی الکتریکی کارآمد تبدیل کند. این منجر به افزایش عملکرد آن شده و مشخص شده است که استلا ترا ۳۰ درصد کارآمدتر از آن چیزی است که تیم سازنده در ابتدا برای آن برنامه ریزی کرده بود.
تلاشهای تیم خورشیدی آیندهوون برای ساخت خودروهایش همیشه سال ها جلوتر از بازار خودرو است و این تیم امیدوار است که موفقیت اخیر آن خودروسازان قدیمی را تشویق کند تا در آینده خودرو های سازگارتر با محیط زیست با شارژدهی بیشتری بسازند.
موفقیت این سفر بار دیگر نشان داد که چیزی خارج از محدوده دستیابی به وسایل نقلیه سازگار با محیط زیست باقی نمی ماند و انتقال به سمت فناوری های بهتر در این عرصه می تواند تسریع شود.



1402/07/27
12:24:51
5.0 / 5
466
تگهای خبر: باتری , بازار , توسعه , سفر
این مطلب سیبکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
سیبکس - SibeX

سیبكس

فناوری و محصولات اپل

sibex.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سیبكس محفوظ است