Sibex سیبکس

فناوری هایی که در سال ۲۰۲۱ عمرشان به اتمام رسید

فناوری هایی که در سال ۲۰۲۱ عمرشان به اتمام رسید به گزارش سیبکس در سال ۲۰۲۱ محصولات و خدمات فناوری از هوم پاد اپل گرفته تا پروژه لون گوگل عمرشان به پایان رسید.



به گزارش سیبکس به نقل از ایسنا، هیچ چیز در این دنیا همیشگی نیست؛ بخصوص فناوری. در یک سال قبل نوآوری های فوق العاده ای وجود داشتند که ما را به دنیای خارج مرتبط کردند اما شماری محصولات و خدمات فناوری قدیمی عمرشان به اتمام رسید و برای همیشه ناپدید شدند. برخی از این ها مدتی بود که ناقوس مرگشان به صدا درآمده بود؛ در حالیکه سایرین یک دفعه ناپدید شده و سبب شوکه شدن خیلی از کاربران شدند. البته توقف عرضه یک محصول یا خدمات به معنای شکست کامل آن نیست بلکه عوامل اثرگذار بازار را بارز می کند.

پایگاه خبری ایندین اکسپرس در گزارشی به بررسی محصولات و خدمات فناوری پرداخته که در سال ۲۰۲۱ ناپدید شدند که عبارتند از:

خروج ال جی از کسب و کار تلفن همراه

شرکت ال جی خیلی از نخستین ها را به بازار تلفن هوشمند آورد اما اوایل سال ۲۰۲۱ خروج خود از این بازار را اعلام نمود. علت عمده این تصمیم در ارتباط با استراتژی کسب و کار پیچیده ای است که این شرکت کره ای سال های متمادی دنبال کرده است اما همینطور عدم پذیرش ایده های جدید در سطح صنعتی را بارز می کند. این غول کره جنوبی مدل های تلفن هوشمند خیلی از جمله "ال جی وینگ" را معرفی نمود اما هیچگاه تایید و تحسینی که سزاوار آن بود را دریافت نکرد. بعضی براین باورند که تلاشهای ال جی کمی دیر هنگام بود و زمانی که قصد داشت محصولات نوآورانه را نمایش دهد خیلی دیر شده بود. در واقع ال جی در سال ۲۰۱۳ سومین سازنده بزرگ تلفن هوشمند در جهان بود اما در سالهای اخیر برای رقابت با رقیبانی نظیر اپل و سامسونگ در بازار گوشیهای تلفن هوشمند گران قیمت به تقلا افتاده بود. خروج ال جی از بازار تلفن هوشمند نه تنها به این صنعت بلکه به ایده های خلاقانه و شور و هیجان برای محصولات پیشرفته هم ضربه زد.

هوم پاد اپل

توقف تولید اسپیکر هوشمند هوم پاد (HomePod) اپل مایه تعجب ناظران دنیای فناوری نشد و در واقع مدتی بود که این شرکت چنین قصدی داشت. هوم پاد امکان دارد شکست نبوده باشد اما موفقیت بزرگی هم نبود. مشکل هوم پاد قیمتش نبود بلکه موقعیتش بود. با توجه به این که هوم پاد اسپیکر خوبی بود اما به هوشمندی محصولات رقیب از آمازون و گوگل نبود. هوم پاد دیگر تولید نمی گردد اما هوم پاد مینی همچنان وجود دارد و اسپیکر کوچک خوبی بشمار می رود.

آی مک پرو

پس از اسپیکر هوشمند هوم پاد، محصول دیگری که عرضه آن از جانب اپل متوقف گردید آی مک پرو (iMac Pro) بود. هنگامی که این دستگاه در سال ۲۰۱۷ ارائه شد، اپل عملکرد کلاس ورک استیشن در یک طراحی آی مک را قول داد. این دستگاه آن زمان تا حدودی به این وعده عمل کرد اما این اواخر کمی بی مفهوم به نظر می رسید. آی مک پرو یک محصول آزمایشی برای جامعه حرفه ای بود اما هنگامی که مک پرو دو سال بعد به بازار آمد، این کامپیوتر رومیزی بی مفهوم شد. هنوز مشخص نیست آیا اپل می خواهد جانشین دیگری برای آی مک پرو معرفی نماید بخصوص که تمرکز کامل این شرکت روی عرضه محصولات مک با پردازنده سفارشی طراحی خودش است.

لون

آلفابت، شرکت مادر گوگل اوایل سال ۲۰۲۱ تصمیم گرفت پروژه اینترنت بالنی لون (Loon) که برای مناطق دورافتاده در نظر گرفته بود، را تعطیل کند. این پروژه آینده گرا یک دهه پیش توسط گوگل افتتاح شد اما به سبب هزینه های بالا و مدل تجاری غیرپایدار تعطیل شد. بعد از پروژه خودران ویمو، لون یکی از پرتبلیغ ترین پروژه های آلفابت بود. هدف از این پروژه فراهم کردن اتصال سلولاری به مناطق دورافتاده ای بود که ساخت شبکه های اینترنت مخابراتی در آنها امکان پذیر نیست. لون که زیرمجموعه آلفابت بود از بالن های عظیمی برای فراهم کردن اتصال به اینترنت بهره برد اما اداره این پروژه حتی برای شرکت پولداری مانند گوگل پرهزینه بود. این شرکت فناوری برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ لون را راه اندازی نمود و آزمایش عمومی آن در سال ۲۰۱۳ شروع شد. سال قبل فعالیت تجاری این پروژه با همکاری شرکت تلکام کنیا در آفریقا شروع شد.

اپلیکیشن هاوس پارتی

اپلیکیشن هاوس پارتی (Houseparty) دیگر وجود ندارد. این اپلیکیشن ویدیوی اجتماعی که در دوران پاندمی رشد عظیمی را تجربه نمود در اکتبر فعالیتش متوقف گردید. هاوس پارتی که یک سرویس چت ویدیویی بود در سال ۲۰۱۶ راه اندازی شده و در سال ۲۰۱۹ توسط شرکت اپیک گیم خریداری شده بود. در یک پست وبلاگ، هاوس پارتی اعلام نمود در اپیک گیم ادغام می شود تا روی راه های جدیدی برای تعامل اجتماعی معنادار و قابل اطمینان در بعد متاورس در خانواده اپیک گیم کار کند. این اپلیکیشن سال قبل در تجربه بازی موفق فورت نایت اپیک گیم ادغام شده بود و به پلیرهای فورت نایت اجازه داده بود در حین بازی در تلفنهای هوشمندشان چت کرده و همدیگر را ببینند.

اپلیکیشن پریسکوپ

اپلیکیشن پخش زنده پریسکوپ (Periscope) که متعلق به توییتر بود اوایل سال جاری تعطیل شد. این اتفاق سبب شوکه شدن کسی نشد چونکه بسیاری بر این باور بودند که این اپلیکیشن مدت ها قبل مرده بود. پریسکوپ هنگامی که عرضه شد، جذاب به نظر رسید اما ورود تیک تاک و اینستاگرام سبب شد این اپلیکیشن جذابیت خودش را از دست دهد. توییتر در ساال ۲۰۱۵ پریسکوپ را در قراردادی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار خریداری نموده بود. قابلیتهای اصلی اپلیکیشن پریسکوپ به شکل "توییتر لایو" در توییتر یکپارچه شد. توییتر اعلام نمود هزینه نگهداری این اپلیکیشن زیاد شده بود در حالیکه کاربرانش روز به روز کمتر می شدند.

هایک استیکرچت

تعطیلی اپلیکیشن پیام رسانی هایک (Hike StickerChat) در حالی صورت گرفت که بسیاری آنرا پیشبینی کرده بودند. هایک در سال ۲۰۱۲ توسط کاوین بهاراتی میتال بعنوان پاسخ هند به واتس اپ فیسبوک افتتاح شد اما در فضای ارتباطات و چت موفق نشد رقیب بزرگترش را شکست دهد. اوضاع تا سال ۲۰۱۵ که این اپلیکیشن حدود ۷۰ میلیون کاربر داشت بد نبود. در واقع این استارتاپ در سال ۲۰۱۴ به ارزش ۱.۴ میلیارد دلار رسید اما اوایل سال ۲۰۲۱ این اپلیکیشن پیام رسانی بدون هیچ توضیحی از جانب حامیانش تعطیل شد. فقدان اپلیکیشن بومی که بتواند با واتس اپ رقابت کند، هند را دراین زمینه عقبت ر از چین قرار داد که موفق شده است با "وی چت" ابر اپلیکیشنی با بیشتر از یک میلیارد کاربر ایجاد نماید. فروپاشی "هایک استیکر چت" به معنای آن است که کاربران همچنان باید از واتس اپ استفاده کنند که در هند انحصار کامل پیدا کرده است.

تیم توسعه بازی گوگل استادیا

گوگل اوایل سال ۲۰۲۱ اعلام نمود سرویس پخش بازی استادیای گوگل (Stadia) را تعطیل می کند. از همان ابتدا منتقدان درباره سرویس بازی ابری گوگل تردید داشتند اما هیچ کس فکر نمی کرد این شرکت از بلندپروازیهای خود دست بکشد. این حقیقت که گوگل بازیهای ساخت خویش را برای سرویس بازی عرضه نمی کند، نشان داده است داشتن منابع ضمانت موفقیت در بازار بازی رقابتی نیست و آمیزه ای از خلاقیت، دسترسی به بهترین نبوغ و صبر در کنار بینش واضح را می طلبد.





منبع:

1400/10/09
18:09:33
5.0 / 5
826
تگهای خبر: اپل , اپلیكیشن , ارتباطات , ال جی
این مطلب سیبکس را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
سیبکس - SibeX

سیبكس

فناوری و محصولات اپل

sibex.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سیبكس محفوظ است